Kennismaking met onze kennel...

Toen die boxerogen me voor de eerste keer aankeken, was ik geraakt tot in het diepste van mijn ziel.
Ik kreeg er rillingen van en tranen in mijn ogen.  Het was liefde op het eerste gezicht!
Wij konden Crisje kopen op één voorwaarde: we moesten er een nestje mee fokken... .
Op 6 mei 1978 kreeg Crisje dan 6 mooie pups waarvan 4 reuen en 2 teefjes.  Onze keuze was snel gemaakt.  Ik koos de lichtgestroomde en dat was Cindy.  Mijn man nam de donkere en dat was Carla. 
Met deze twee honden vonden we onze weg naar de tentoonstellingen waar in die tijd heel veel boxers aanwezig waren.  De concurrentie was erg zwaar maar toch stonden onze honden altijd achter de bordjes en dikwijls achter bordje één.


Gary v. Ostpark & Diana v.d. Boxerpforte

Wij hebben nadien nog vele mooie boxers gefokt met titels van Koning en Koningin van de Belgische Boxerclub, Prins en Prinses van de Belgische Boxerclub, Europasieger(in), Belgisch, Luxemburgs, Duits, Spaans en zelfs Indisch Kampioen.  Om er enkele te noemen: Quirientje werd 58 keer eerste waaronder de titel van Europasiegerin.  Uit de verparing van Ch. Regilio en Quirientje is dan Belgisch, Luxemburgs, Nederlands, Duits, International en Europasieger Toekaan geboren alsook de kampioenenteef Tiffany Van de Boksdoorn.
Regilio bracht nog verschillende kampioenen, waaronder Tikki en Tamie Van de Boksdoorn.  Tikki is Belgisch en Luxemburgs Kampioen en bracht kampioenen in België, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Polen en zelfs Rusland.  De kampioen Velvet Van de Boksdoorn (Belgisch en Luxemburgs Kampioen) verblijft ook in onze kennel.  Hij is de zoon van onze topteef Tiara Van de Boksdoorn en Dominant, die na een verblijf van één jaar in Finland terug in onze kennel is.  In dat jaar nam hij 1/3 van alle Finse dekkingen voor zijn rekening.

Maar de boxer is op korte tijd veel veranderd omdat Duitsland, het land van oorsprong, het coupeerverbod heeft ingevoerd.  Het mooie en strakke in het hoofd is weg.  Ik persoonlijk vind dit erg spijtig.  Het adellijke is daardoor verdwenen.  Vroeger was het alsof ze allemaal een kroontje op hadden.  Jammer !  Daarom is nu ook in Duitsland de populariteit van het ras sterk verminderd, zeker toen het coupeerverbod van de staarten erbij kwam.


Zidaan Van de Boksdoorn

Het is niet meer dezelfde hond en ik denk dat dit binnen enkele jaren wel zal blijken.  Veel van onze pups vertrekken dan ook naar het buitenland, waaruit blijkt dat buitenlanders zich niet goed met deze maatregelen kunnen verzoenen.

Wanneer in 2006 in ons land het coupeerverbod van de staarten intreedt, zal ik er mij met veel moeite moeten bij neerleggen want ik hou met hart en ziel van het karakter van deze optimist.

En nogmaals: het zijn zijn ogen... .

Bedankt voor uw bezoek aan onze site en veel lees- en kijkplezier !

Rozette Timmers - Oyen